Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wyposażonej w ostrze Ultrablade włożyć obraną cebulę, przytrzymać przycisk turbo na 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0.2
Krok 2
Po pełnym zsiekaniu cebuli wymienić ostrze Ultrablade na mieszadło. Dodać łyżkę masła, ustawić temperaturę 130°C czas 7 minut i prędkość 1.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 130
prędkość: 1
czas: 7
Krok 3
Po tym czasie, dodać do misy ciecierzycę, suszony tymianek, pietruszkę słodką i ostrą paprykę, mąkę, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, oraz fistaszki. Całość miksować na prędkości 10, czas 5min bez temperatury.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 5
Krok 4
Po tym czasie, dodać jajka i miksować jeszcze całość przez 4min na prędkości 10.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 4
Krok 5
Po tym czasie gdy wszystko jest dokładnie zmiksowane i tworzy jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem i formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na patelni na złoty kolor.