Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z mieszadłem dodaj olej, sól , pieprz, mięso Program wolne gotowanie, P2 czas 25 min
Krok 2
Wyjąć mięso z misy pozostawiając płyn w misie. Dodaj wodę, wino, sok z cytryny, bulionetkę ( lub kostkę wywar warzywny ), ziele angielskie, liście laurowe, cukier . Do misy włóż koszyczek do gotowania na parze i dodaj do niego mięso. obroty 2, temp 100 C, czas 30 min
Krok 3
Otworzyć misę i wyjąć koszyczek z mięsem odstawić. Z misy wyjąć ziele angielskie i liść laurowy, wyrzucić. W miseczce wymieszać skrobię ziemniaczaną z wodą.
Krok 4
Dodać masło Obroty 3, temp 100C, czas 5 min przez otwór w pokrywie wlewać zawiesinę z wody i mąki.
Krok 5
Podajemy na ciepło np. z mięsem, pyzami, makaronem, kaszą.