Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Oczyszczone, umyte i osuszone kurki, pokrój na mniejsze porcje. Do misy z mieszadłem dodaj masło i kurki. Wolne gotowanie P1, czas 10 min (bez korka w pokrywie )
Krok 2
Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Wolne gotowanie P 1.
Krok 3
Do usmażonych grzybów wraz z cebulą wlej 300 ml gorącej wody. Wolne gotowanie P1 , czas 10 min,
Krok 4
Dopraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj szpatułką.
Krok 5
Wymieszaj w miseczce 100 ml wody, 50 ml śmietany i łyżkę mąki. Wlej zawiesinę do misy. Obroty 3, temp. 100C, czas 5 min
Krok 6
Gotowy sos dopraw solą . Podawaj z makaronem posypany siekaną natką pietruszki.