Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z założonym ostrzem tnącym ultrablade dodaj mięso mielone wołowe i wieprzowe, parmezan, 1/2 łyżeczkę soli, pieprz, oregano. obroty 12, czas 2 min w trakcie otwieramy i zbieramy szpatułką produkty ze ściank
Krok 2
Mięso wyjmuję i formuję nieduże pulpeciki ok 20 szt. Misę myjemy.
Krok 3
Do misy z mieszadłem dodaj olej, cebulę i czosnek. Program Wolne gotowanie P 1
Krok 4
Następnie dodaj wino, pomidory, koncentrat pomidorowy, cukier i jedną łyżeczkę soli oraz szczyptę pieprzu. Program Wolne gotowanie P 2, czas 30 min
Krok 5
Do misy dodaj pulpety . Program Wolne gotowanie P 2, czas 90 min Pulpety podajemy z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.