Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Pulpety z sosem pomidorowym

recipe time 180 min
recipe portion 5 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

250 g. Mielone mięso wieprzowe

250 g. MIELONE MIĘSO WOŁOWE

60 g. TARTY PARMEZAN

1 łyżeczka suszonego oregano

200 g. cebula, pokrojona w kostkę

20 g. OLEJ

50 g. CZERWONE WINO

1000 g. KROJONE POMIDORY Z PUSZKI

60 g. KONCENTRAT POMIDOROWY

5 g. CUKIER

1 1/2 łyżeczka SÓL

0,25 łyżeczka PIEPRZ

3 szt. ZĄBKI CZOSNKU


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z założonym ostrzem tnącym ultrablade dodaj mięso mielone wołowe i wieprzowe, parmezan, 1/2 łyżeczkę soli, pieprz, oregano. obroty 12, czas 2 min w trakcie otwieramy i zbieramy szpatułką produkty ze ściank

Krok 2

Mięso wyjmuję i formuję nieduże pulpeciki ok 20 szt. Misę myjemy.

Krok 3

Do misy z mieszadłem dodaj olej, cebulę i czosnek. Program Wolne gotowanie P 1

Krok 4

Następnie dodaj wino, pomidory, koncentrat pomidorowy, cukier i jedną łyżeczkę soli oraz szczyptę pieprzu. Program Wolne gotowanie P 2, czas 30 min

Krok 5

Do misy dodaj pulpety . Program Wolne gotowanie P 2, czas 90 min Pulpety podajemy z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.