Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, grubo posiekać, a mięso pokroić wkostkę. Wieprzowinę umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i przez 20 sekund miksować przy prędkości 12. Przełożyć do innego naczynia. Do misy włożyć cebulę i cielęcinę. Miksować przez 20 sekund przy prędkości 12. Dodać zmieloną wieprzowinę, oregano, bułkę, sól i pieprz. Ponownie miksować przez 20 sekund przy prędkości 12. Zawartość przełożyć do innego naczynia. Do masy wmieszać żółtko. Uformować pulpety i odstawić do lodówki na 30 minut.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 60
Krok 2
Umyć misę i założyć trzepaczkę. Dodać mąkę, masło, białe wino i bulion, doprawić solą i pieprzem, a następnie miksować przez 30 sekund przy prędkości 7. Na 5 minut uruchomić program Sauce przy temperaturze 90°C i prędkości 4. Na dwie minuty przed końcem dodać śmietanę. Przez 20 sekund miksować przy prędkości 4
program: Sosy
Krok 3
Pulpety ugotować w dużej ilości bulionu. Podawać z sosem.