Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Ugotować filet z pstrąga na parze lub w court-bouillon.
program: Gotowanie na parze
Krok 2
Umyć i grubo posiekać szpinak i świeże zioła. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Na 8 minut uruchomić program Sauce przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.
program: Sosy
Krok 3
Po zakończeniu programu dodać śmietanę oraz masło i doprawić solą. Ponownie na 8 minut uruchomić program Sauce przy prędkości 8 i temperaturze 95°C.
program: Sosy
Krok 4
Podawać polewając pstrąga sosem. RADA: Pstrąga można zastąpić łososiem. Court-bouillon to gotowanie w małej ilości wywaru składającego się z wody, białego wina, octu, włoszczyzny, natki pietruszki, liści laurowych, tymianku oraz soli i pieprzu.