Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Przygotowanie: 1. Orzechy uprażyć w 190°C przez 10 minut w piekarniku. 2. Mięso pokroić w 4 cm kawałki i wrzucić do misy Cuisine Companion z końcówko do mieszania. Dodać 2 łyżki stołowe soli i zielony pieprz, 1/2 szklanki wody. Zamknąć pokrywkę i nastawić program Slow Cook P2 na 2 godziny, następnie dodać wątróbkę pokrojoną w 2 cm kawałki i dusić jeszcze na programie P1 Slow Cook przez 5 minut. 3. Dodać masło i zmiksować na gładką masę zmieniając mieszadło na nóż Ultra Blade. Miksować na prędkość 10 przez 3 minuty, a następnie na prędkości 12 przez 5 minut. Zmieszać z 1/2 uprażonych orzechów, przełożyć do brytfanki wyłożonej folią spożywczą i włożyć do lodówki na 3 godziny. 4. Gotowy pasztet wyjąć i posmarować miodem, posypać wierzch resztą skruszonych orzechów.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)