Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym ostrzem tnącym przez 30 sekund miksować herbatniki przy prędkości 10. Dodać roztopione masło, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć równo dno formy do pieczenia.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 0
Krok 2
Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. Do misy włożyć odsączone gruszki i dodać 2 łyżki syropu. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 10. Przełożyć do innego naczynia.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 1
Krok 3
W rondlu podgrzać 2 łyżki syropu i umieścić w nim namoczone listki żelatyny. Umyć misę i założyć trzepaczkę. Wlać śmietanę i miksować przez 3 minuty przy prędkości 7. Dodać cukier, gruszki, mascarpone i żelatynę. Miksować przez 1 minutę i 30 sekund przy prędkości 4. Masę przełożyć do formy i mieścić w lodówce.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 3
Krok 4
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić czekoladę i mleko. Topić przez 8 minut przy temperaturze 70°C i prędkości 5. Wylać czekoladę na krem śmietanowy. Schładzać przez przynajmniej 3 godziny. RADA: Deser można udekorować kawałkami gruszek.
program: manualny
temperatura: 70
prędkość: 5
czas: 8