Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Chrupiąca focaccia.

recipe time min
recipe portion 6 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

600 g. MĄKA ORKISZOWA

1 łyżka OLIWA Z OLIWY

350 g. LETNIA WODA

15 g. ŚWIEŻE DROŻDŻE

1,5 łyżeczka SÓL

1 łyżeczka CUKIER

1 łyżeczka GRUBA SÓL MORSKA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z nożem do ciasta dodaj wodę, cukier, drożdze, oliwę, obroty 4, czas 30s

Krok 2

Następnie dodaj pozostałe składniki. program Pastry P 1.

Krok 3

Rozgrzać piekarnik do temp. 220°C.

Krok 4

Formę do pieczenia natłuścić oliwą.

Krok 5

Ciasto przełożyć do formy i docisnąć dokładnie do dna. Gorę ciasta posmaruj oliwą i rozsyp sól gruboziarnistą oregano. ( Można położyć plastry pomidora)

Krok 6

Piec 10 min (220°C), następnie obniżyć temp. do 200°C, czas 30 min.