Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Makaron bucatini ugotować w dużym garnku zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2
Ząbki czosnku obrać i razem z papryczką umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 3
Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę i pancettę. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Po zakończeniu programu dodać pomidory i doprawić solą i pieprzem. Na 35 minut uruchomić program Slow Cook P2.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 5
Sos wymieszać z makaronem i posypać pecorino. RADA: Pancettę można zastąpić pokrojonym bakłażanem, a ser pecorino – mozzarellą.